Avantajele Folosirii unei Tigari Electronice


Folosirea unei tigari electronice are atat avantaje evidente, cat si unele mai putin evidente. De la economie si pana la sanatate, aceasta nu aduce decat beneficii dintre cele mai mari. In ceea ce priveste dezavantajele folosirii unei tigari electronice, acestea nu prea exista, singurul putand fi necesitatea constanta a incarcarii ei, insa, daca e sa luam in considerare faptul ca tigarile obisnuite trebuiesc cumparate cel putin o data pe zi, putem observa ca si acesta se transforma, de fapt, in avantaj. Conform te20.ro, unul dintre cele mai mari magazine de tigari electronice din Romania, primul avantaj al folosirii unei tigari electronice este, desigur, cel legat de bugetul nostru. S-a demonstrat ca acest instrument poate scadea, in timp, cheltuielile necesare acestui tabiet, cu pana la 70%. Daca la cumpararea unei tigari electronice este necesara, initial, investirea unei sume de bani destul de mare, aceasta suma va fi amortizata inca din prima saptamana, pentru ca, mai apoi, acest tabiet sa fie unul extrem de ieftin.

Un al doilea avantaj consta in aportul adus propriei sanatati. O tigara obisnuita contine, pe langa nicotina, peste 100 de alte substante, printre care si DTT (dithiothreitol), o solutie pe care bunicii nostri o foloseau pentru a omora insectele. Multe dintre ele afecteaza organismul, chiar daca, pe moment, nu ne dam seama de acest lucru, lasand urme iremediabile asupra corpului nostru, ce pot avea urmari dintre cele mai tragice. Acest lucru nu se intampla, insa, in cazul folosirii unei tigari electronice. Creata tocmai din dorinta de a oferi iubitorilor fumatului o modalitate sanatoasa de a desfasura acest obicei, substantele continute in tigara electronica sunt neutre, atunci cand vine vorba despre sanatate, astfel incat ele nu ne pot afecta organismul in nici un fel. Al treilea avantaj este dat de factorul de comoditate. Din ce in ce mai multe tari au inceput sa interzica practicarea fumatului in spatiile publice sau in apropierea copiilor, insa nu au nici o reglementare in ceea ce priveste tigara electronica.

Chiar si la noi, o calatorie lunga cu trenul sau autocarul se poate transforma intr-un calvar pentru un fumator, din cauza rarelor opriri si a momentelor in care acesta trebuie sa se bucure de viciul sau pe fuga, in cele 3 minute petrecute intr-o statie. Cei care folosesc tigara electronica nu au aceasta problema. Ei pot fuma, linistiti, din comoditatea propriului scaun, fara a trebui sa indure frigul sau caldura de afarasi fara a isi face vreo grija ca deranjeaza vecinii sau ca sunt pasibili de a primi vreo amenda. Ei pot sa fumeze din tigara electronica atunci cand se afla intr-o cofetarie, la teatru, in aeroport sau in vizita la cineva, fara a fi necesar sa isi faca vreo grija legata de legi, bun simt, sau fumat pasiv. Asadar, chiar daca nu doriti sa faceti din tigara electronica principalul instrument al desfasurarii propriului viciu, merita sa cumparati si sa folositi una, macar pentru a evita stresul si frustrarea produse de acest tip de situatii. Incet, ii veti descoperi avantajele cu siguranta si veti ajunge la concluzia ca este, poate una dintre cele mai bune inventii de care se poate bucura un fumator si ca isi merita pe deplin banii.