La ce intrebari sa-ti raspunzi inainte de a-ti da demisa? Demisia nu e un pas usor in viata oricarui om, aceasta se ia in urma unor ganduri bine conturate, a unor idei care se macina bine si se strecoara prin toti porii gandirii. Actul de demisie este doar unul din multele modele documente completate de-a lungul carierei dar este unul care cantareste greu, de aceea completarea, semnarea si inmanarea unui astfel de document este extrem de importanta. Inainte de a-ti da demisia trebuie sa analizezi bine daca economiile din momentul demisiei sunt indeajuns pentru o perioada mai lunga de timp. Pentru ca daca nu ai garantat un loc de munca viitor, cautarea unuia inseamna bani investiti, iar facturile vor veni, mancare trebuie sa cumperi, nu te poti baza doar pe firea ta optimista care iti spune ca in cateva zile vei fi din nou angajat.
Demisia este un act de curaj pentru a incepe o cariera in domeniul in care ai invatat? Multi din cei care-si dau demisia de la actualul loc de munca o fac pentru ca isi doresc sa lucreze in domeniul in care s-au pregatit ani buni in scoala, liceu, facultate, dormind in 4 nopti cat ar fi trebuir sa doarma intr-una singura. Bineinteles, diploma e un plus, dar nu-ti garanteaza faptul ca te si vei angaja imediat si chiar pe postul dorit. Ai grija cum te desparti de actualul loc de munca si de viitorul fost angajator. Nu pleca cu scandal, chiar daca poate ca inainte de demisie ti-a ruinat cateva din marile tale aspiratii, chiar daca probabil a fost un sef deloc intelegator, chiar daca ati fost in contradictie in mai toata perioada in care ai lucrat cu el, nu te certa cu fostul angajator. Pur si simplu inmaneaza-i demisia si ia-ti "adio" intr-un mod cat mai placut.
Pentru a nu intra in impas dupa ce ti-ai dat demisia, analizeaza piata locurilor de munca inainte de de a inmana actul de demisie sefului. Internetul e plin de siteuri cu anunturi ale companiilor care angajeaza, tot pe internet sunt si siteuri unde poti da singur un anunt cum ca doresti sa te angajezi. Daca ai lucrat in domenii precum IT, marketing, publicitate, statistici, comunicare, social media, relatii cu publicul sau vanzari, pana la gasirea unui nou loc de munca stabil internetul iti ofera o mare posibilitate de a nu ramane in pana de bani, si anume, sa lucrezi ca liber profesionist. E de asemenea plin internetul de anunturi a unor persoane fizice sau chiar companii care angajeaza oameni doar pentru o perioada scurta de timp, de obicei pe proiect.